OUR KIND OF TRAITOR

★★★☆☆☆

Forfatteren John le Carrés navn plejer at være synonym med intelligent film- og TV-underholdning jvnf. Susanne Biers stilfulde mini-serie "Natportieren", og når Le Carré selv står anført som medproducent, ryger forventningerne lidt i vejret.

Desværre hører OUR KIND OF TRAITOR til blandt de mere jævne le Carré-filmatiseringer og når aldrig i nærheden af Martin Ritts mesterlige "Spionen, der kom ind fra kulden", der stadig må betegnes som den mest vellykkede af le Carré-filmene.

Men en vis elementær spænding får instruktøren Susanna White dog etableret i historien om den engelske ægtepar, der under en ferie i Marrakech pludselig kommer i nærkontakt med den russiske mafia. Det fører til en ganske nervepirrende menneskejagt, der understreger, at dem, der betalter mest, definerer moralen.

Den gennemsympatiske Ewan McGregor danner her par med den tidligere Bond-babe Naomie Harris, men det er Stellan Skarsgaard, der i en farverig rolle som russisk gangster løber med opmærksomheden. Ja, man fristes til at kalde rollen som Dima for Skarsgaards bedste i en engelsksproget film.

Damien Lewis er heller ikke ueffen som mellemmanden Hector, men OUR KIND OF TRAITOR har alligevel svært ved at hæve sig over det rutinerede. Den er dog klart at foretrække fremfor de såkaldte superheltefilm, der fylder for meget i filmudbudet herhjemme.