FABIAN: GOING TO THE DOGS

★★★★☆☆

Tre af tysk films mest lysende unge stjerner – Tom Schilling ("Oh Boy"), Saskia Rosendahl ("Værk uden skaber") og Albrecht Schuch ("Berlin Alexanderplatz") – lyser op i FABIAN: GOING TO THE DOGS. Filmen deltog i hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin, og dens autentiske skildring af Tyskland anno 1931 hører blandt dens største kvaliteter.

Den dynamiske instruktørveteran Dominik Graf har især held med sit portræt af Berlins lokkende natteliv, som den unge forfatter Fabian udforsker med sin rigmandsven, den destruktive Stephane Labude. Fabian forelsker hovedkuls i Cornelia, der drømmer om at blive skuespiller, men efter at Fabian har mistet en for ham ligegyldig levebrødsstilling, indser han tilværelsens barske vilkår i 30ernes Tyskland.

FABIAN: GOING TO THE DOGS varer ca. 3 timer, men denne ganske dynamiske og dristige filmatisering af Erich Kästners roman om mellemkrigstiden set med tyske øjne når aldrig at kede. Filmsproget forekommer mere levende og sanseligt end mange af de øvrige film om samme periode, og da man er i godt selskab hele vejen, bør man ikke tøve med at løse billet til dette spændende filmværk.