NISSEPATRULJEN

★★★★☆☆

Eventyrteatrets årlige juleforestilling er blevet en juletradition for mange børnefamilier, og det forstår man sandelig godt. Derfor bærer man også gerne over med, at årets forestilling ikke helt lever op til tidligere års tårnhøje kvalitet.

Handlingen udspiller sig i Nisseland, hvor julemanden har tabt sin magiske gavesæk, der er havnet i den forbudte zone. En nissepatrulje sendes derfor afsted i håb om at finde sækken.

Forestillingen er lidt længe om at komme i gang, og morskaben begrænser sig ofte til sprogforbistringer i forbindelse med ordsprog. De gæve rollinger på scenen gør skam alle, hvad de kan, men Bo Skødebjergs manuskript forkommer altså en smule trægt, og vi savner et musikalsk åbningsnummer. Kun et par af Christian Dahlbergs sange lever tilsyneladende op til hans eget høje niveau.

Et stort forløsende dansenummer får dog stemningen i vejret og forestillingens pointe om, at også børn i højere grad bør tænke "vi" end "mig", forekommer desuden dybt relevant i en selfie-tid.

Så atter en gang forlader vi Glassalen i opløftet stemning og begiver sig ud i det julepyntede Tivoli, mens vi glæder os til næste sæson, hvor bl.a "Robin Hood" kommer på Eventyrteatrets repertoire.

 

(Michael Søby)