JULEMAND OG CO.

★★★☆☆☆

Alain Chabat vandt en César-pris for sin instruktørdebut om "Didier", en mere end almindelig usædvanlig hund. Siden har især medvirket i mere eller mindre begavede komedier, og har også instrueret flere af de kunstnerisk mindst interessante.

Især børnefilmene har været ham en god indtægtskilde, og eftersom han både har skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i JULEMAND OG CO. ("Santa & Cie"), så bliver den næppe nogen undtagelse.
J

uleaften er lige rundt om hjørnet og absolut INTET går efter planen. De 92.000 nisser i julemandens værksted er alle besvimet grundet en AKUT mangel på C-vitamin. Det går selvfølgelig slet, slet ikke, og julemanden er tvunget til at klargøre kanen og flyve til jorden for at finde en kur.

Det er dog nemmere sagt end gjort, og det står hurtigt klart for julemanden, at han bliver nød til at finde nogle allierede på jorden, hvis han skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om at redde julen!

På det store lærred genkender man bl.a. Audrey Tautou ("Den fabelagtige Amélie fra Montmartre") og i en sidste rolle, Jean-Pierre Bacri ("Andre folks smag"). Da filmen kun komme op i en version med dansk tale, må man lige vende sig til at høre disse franske typer tale dansk.

Man lytter med glæde til Casper Crump, Besir Zeciri, Carsten Svendsen, Kasper Leisner, og Cecilie Stenspils stemmer, og erkender at selvom den franske produktion ikke lever op til de meritter, som kendetegner lignende Hollywood produkter, så minder den os om andre traditioner end de amerikanske, og det kan ingen skade være til.