FLÆSK, TÆSK OG TONER

★★★★☆☆


Efter flere års kamp kan Odsherred Teater endelig byde velkommen til deres spritnye teatersal, der viser sig at være et atmosfærefyldt teaterrum med mange muligheder.

Til premiereforestillingen FLÆSK, TÆSK OG TONER bliver publikum placeret ved borde med plads til 4-5 personer, hvor man kan nyde en forfriskning samtidig med at man lader sig underholde af en håndfuld vitale medvirkende.

Rikke Bilde fører an med et sublimt portræt af vor statsminister, og får senere også lov at more som højtflyvende bedstemor. Hun har tilmed aftenens flotteste sangstemme, som bl.a. kommer til udfoldelse i en grotesk "Game of Throne"-musical, hvor melodier minder ikke så lidt om dem fra "West Side Story".

Mei Oulund kæder aftenens indslag sammen og leverer selv et besk portræt af den i rigsretten anklagede Inger Støjberg. Et rapnummer, der i lighed med en række andre af aftenens bidrag, har været en succes i en af årets sommerrevyer – i dette tilfælde Nykøbing Falster Revyen.

Jens Gotthelf er skæg som en gammel sluddervoren piberyger, men kan også illudere mandestripper med betydelig større indkomst end hans kollega, som Henrik Ipsen personificerer. Henrik Ipsen gi’r den ligeledes gas som operasyngende påfugl, men er faktisk sjovest i et lidt for langtrukkent nummer om en distræt tuba-spiller.

Mads Strandgaard sørger først og fremmest for en god musikalsk opbakning til de fire andre, og Eilev Skinnarmos scenografi er i bogstavligste forstand en gave til forestillingen. Frede Gulbrandsen har iscenesat med lune, og man føler sig overbevist om, at han ville være i stand til at skabe et virkelig spektakulært show en dag, hvis han fik resourcer til det.

FLÆSK, TÆSK OG TONER er et frisk og frejdigt anslag til et ny tid i Odsherred Teater, og skam få de mennesker, der ikke bakker op om denne enestående chance for et blomstrende teaterliv i Nykøbing Sjælland.

Man gør klogt i også at booke den overdådige buffet i Teatercafeen, for her mangler der intet, og alle indslag smager himmelsk:

4 slags sild, marineret OG bagt laks, æg og rejer, juleskinke, diverse grønne salater og vegetarindslag, en yderst delikat krabbesalat samt nogle små desserter i form af ris a la mande og kagesmagsprøver med meget mere.

Herefter kan man slet ikke undgå at træde ind i den nye teatersal med et stort smil på læben.

(Michael Søby)