A-HA THE MOVIE

★★★★☆☆

Magne Furuholmen, Morten Harket og Pål Waaktaar-Savoy udgjorde tilsammen popgruppen A-HA, der blev Norges første store internationale musiksucces. Deres gennembrudsang "Take On Me" nåede i 1985 til tops på hitlisterne i flere lande inklusive USA, og 35 år senere forfølger de stadig den succes uden nogensinde at have nået samme højde igen.

Det var aldrig venskab, der bandt dem sammen, men musikken og de fælles drømme. Man ser i deres kroppe og øjne, at der har været omkostninger forbundet med den succes og de drømme.

Thomas Robsahms musikdokumentar lader os se bagsiden af medaljen, men vi sidder alligevel tilbage med en fornemmelse af, at vi ikke for alvor lærer de tre gruppemedlemmer at kende. Kun deres rolle i forhold til gruppens øvrige medlemmer.

AHA – THE MOVIE er dog forsynes med et væld af gamle optagelser og interviews, der nok skal vække begejstring hos aldrende fans, og helt uberørt er man ikke, når man ser de stadig mere udmattede nordmænd påbegynde endnu en turné med de samme sange, fordi der ikke synes at være noget alternativ?