PARAGRAF 50 – ANBRAGT

★★★★★☆

C:NTACT producerer forestillinger med udgangspunkt i de medvirkendes egne historier, drømme og erfaringer. Det gælder også PARAGRAF 50 – ANBRAGT, der bl.a. under CPH STAGE kan opleves på Edison, Betty Nansen Teatrets gamle annex-scene.

6 kvinder og een mand formidler på skift deres skæbner, så vi bevæges og berøres. Det er fortællinger om omsorgssvigt, dødsfald, selvmordsforsøg, diverse former for misbrug, spiseværing og cutting. Men det er heldigvis også 7 beretninger om at overleve, selv når oddsene er imod dig.

Hvad de medvirkende naturligvis ikke har mht klassisk diktion og anden form for teaterteknik, opvejes til fulde i deres blotte tilstedeværelse. Vi mærker en kerne af oprigtighed, fordi de har noget at fortælle os.

Inger Eilersen viser atter sine særlige evner som iscenesætter til at få unge uprøvede kræfter til at åbne op og spille ud med en umiddelbarhed, der gør indtryk.

Et besøg på C:NTACT bliver også denne gang mere end et møde med en ordinær teaterforestilling, men snarere et kig ind af et vindue til andre miljøer og kulturer, som sjældent figurerer i almindelige teateropsætninger.

(Michael Søby)