KING RICHARD

★★★★★☆

Der er flere grunde til, at Will Smith kører rundt i en minibus med påskriften "Prince" i sin seneste film, KING RICHARD. Smith fik nemlig sit gennembrud som skuespiller i komedie-serien om "The Fresh Prince of Bel Air".

Siden fulgte det overbevisende dramatiske gennembrud i "En ukendt ven" ("Six Degrees of Separation") og Oscar-nominerede præstationer i "Ali" og "The Persuit of Happyness" ("Jagten på lykke"). Med rollen som King Richard, tennis-søstrene Venus og Serena Williams’ målrettede fader, kan han meget vel nå helt til tops næste år.

Will Smith har selv produceret filmen, der i Reinaldo Marcus Greens nuancede instruktion bliver meget mere end en film om to sportslegender og deres far.

Uden på nogen måde at give køb på underholdsningsværdien, bliver KING RICHARD også en film om "the black burden". Her får vi for første gang en fysisk fornemmelse af, hvordan det må være for en afroamerikansk familie at vokse op i en stat, hvor politiets diskrimination mod den farvede del af befolkning bringer mindelser om dengang, da ku klux klan havde kronede dage i området.

Alt dette får Will Smith med sin storartede præstation og han får betragtelig assistance af blandt andre Aunjanue Ellis som Fru Williams samt Tony Goldwyn og Jon Bernthal som rivaliserende trænere.

Også Saniyya Sidney og Demi Singleton som juniorudgaverne af Venus og Serena bidrager til en helstøbt film, der burde være sikker på Oscar-nomineringer i flere kategorier inklusiv bedste film.