FAMILIEN JUL

OG NISSEHOTELLET

★★★☆☆☆

Carsten Rudolfs filmserie om "Familien Jul" er klart at foretrække fremfor de stadig mere syntetiske (og patetiske) forsøg på af gå filmklassikere som "Far til fire" og "Min søsters børn" i bedene. Mange børn dog vil nok blive skuffet over, at drengen Hugo aflyser at få besøg af Pixy, blot fordi han er blevet drillet med, at han stadig tror på nisser.

Heldigvis får den sødeste lille nissepige (Flora Augusta) ham på andre tanker, men at Pixy aldrig får lov til at komme på besøg er et uheldigt signal at sende til børn. Dermed signalerer filmen, at man skal føje dem, der mobber og at det er ok at være ugæstfri overfor en ven. Hugos kæreste virker desuden som en pige, der ikke er værd at samle på, så selvom hun til sidste forsøger at indynde sig hos ham igen, håber man virkelig Hugo giver hende løbepas.

Pelle Falk Krusbæk klarer tilsyneladende den svære overgang fra lille dreng til teenager med bravour, og blandt de voksne glæder man sig især over Jens Jørn Spottags lune portræt af en gæv kok.

Filmen har også et par skægge børnekarakterer som f.eks. den gammelkloge profitorienterede Egon og den luddovne flæskesvær-gnaskende nisse Dvaski.
Børnene vil givet elske, når der mod slutningen for alvor kommer gang i nissetroldommen, og den iørefaldende titelsang tåler bestemt genhør.

FAMILIEN JUL OG NISSEHOTELLET giver tilmed de voksne lyst til et af de mange kroophold, som man ser annoncer for alle vegne i øjeblikket. Et fromt juleønske, der heller ikke fylder meget under juletræet.

Filmens rolige tempo vil især appellere til mindre børn, og bortset fra de nævnte forbehold, forekommer FAMILIEN JUL OG NISSEHOTELLET noget nær ideel til en lille udflugt for børn og bedsteforældre. Eventuelt efterfulgt af varm kakao og æbleskiver?