HVORFOR MIG?

★★★★☆☆

Christina Selden har kæmpet mod kræften og vundet, for hun er her endnu. Hendes personlige erfaringer med at blive kræftpatient har hun delt med iscenesætter Kamilla Wargo Brekling, og sammen har de skabt en forestilling om det barske forløb.

Det er der kommet en både morsom og bestemt også smertefuld teateroplevelse ud af, for det var jo ikke alle i støttegruppen, der klarede skærerne.
Christina Selden stiller sig selv fuldstændig til rådighed for forestilingen, hun investerer krop og sjæl 100 procent, og hun springer ikke ubehaglighederne over, men formår at give os indtryk af, at vi får hele historien, rådt for usødet.

Men også med momenter af overraskende poesi, som da børnene klipper hendes sidste hårtotter af eller når Christina Selden bare får behov for at sige tak til de mennesker, der var ærlige og nærværende i hendes sygdomsforløb.

HVORFOR MIG? spiller p.t. på Teater V i Valby, men er en lille turné-forestilling på en god times tid, så hold øje med, om den en dag kommer til en by i nærheden af, hvor du bor. Det er – emnet til trods – en sært livgivende forestilling, som ikke bare folk, der haft kræft, men også pårørende og andre empatiske mennesker kunne have udbytte af.

(Michael Søby)