MASS EFFECT

★★★★★☆

Bora Bora huskunstner Andreas Constantinou og Himherandit Productions modtog en yderst velfortjenet Reumert-nominering for koreografi og iscenesættelsen af bl.a. MASS EFFECT. En vild pulserende forestilling, der efter succes på den århusianske hjemmebane og på en ny dansefestival på Møn nu har gjort holdt i Dansekapellet ved Bispebjerg Torv i forbindelse med en velfortjent turné.

På dristig og dragende vis mixer forestillingen sport og dans, og et svedigt træningslokale har næppe nogensinde oset så meget af erotik. De syv centrale dansere flirter mere eller mindre diskret men heldigvis skamløst med publikum, og selvom danseren Aris Papadopoulos måtte gennemføre forestillingen med benet i gips, bidrog han aktivt til forestillingen.

Ny på holdet siden premieren er William Cardoso, og han kan næppe være nogen forringelse. Sammen med Aline Sanchez, Heli Pippingsköld, Theo Marion, Paola Drera og Elise Ludinard kaster han sig ud i nye bevægelsesmønstre til pulserende rytmer af The Knife ("Full of fire").

I forestillingens sidste kvarter får de syv dansere selskab på scenen af en gruppe lokale ditto. Samtidig med at tempoet stiger og lydsiden bliver mere pågående, ryger tøjet også.

MASS EFFECT efterlader publikum i en salig eufori, men vi skåner dog danserne og beholder tøjet på.

(Michael Søby)