MOD UKENDT LAND

★★★★☆☆

Amagers førende børneteater ZeBU har fået besøg Teater2Tusind og Nørregaards Teater i form af deres bemærkelsesværdige forestilling MOD UKENDT LAND. Den handler blandt andet om mødet med de store og tilsyneladende uoverkommelige genvordigheder, som selv et ungt menneskes tilværelse kan byde på.

I Nils P. Munks iscenesættelse fremstår forestillingen som en collage af menneskelige udfordringer helt tilbage fra vikingetiden og frem til i dag.

Forestillingens fysiske ramme er skroget af et forrygende flot vikingeskib, hvori scenograferne Claus Helbo og Carsten Wittrock har skabt plads til de små mennesker. Sammen med to gode garvede og ekspressive skuespillere – Peter Seligmann og Jan Overgaard Mogensen – sejler vi ud på det åbne hav, hvor stormen venter. Ungerne hviner af fryd, når det tordner og brager, og målgruppen synes i al fald være godt underholdt.

De lytter også til de nutidige historier, ikke mindst fortællingen om Gert, hvis dyre comboyjakke pludselig driver til havs, synes at vække genklang hos de børn, der måske ikke altid får husket at gøre de ting, de har lovet de voksne.

Men skuespillerne stoler på børnene og giver dem ansvar undervejs ved at lade dem holde rekvisitter. Det bliver til små sejre, og bidrager gavnligt til den samlede oplevelse, således at de unge mennesker forlader teatret bedre rustet til at møde nye ansvar og nye udfordringer.

(Michael Søby)