MAX DIG OP!

★★★☆☆☆

Amagers førende børne- og ungdomsteater ZeBU præsenterer en både ambitiøs og lyrisk forestilling om et relevant emne (præstationspres), der stresser et voksende antal skolebørn.

Dramatikeren Alexandra Moltke Johansen, der allerede med sin gennembrudsforestilling "Voksen" viste forståelse og loyalitet overfor de unge, forsøger gennem en fabel om en flittig myre at afspejle det pres, der i værste fald kan knuse et lille væsen.

Forestillingen indeholder både animationssekvenser i enkel streg og nogle lidet sprudlende sange komponeret af Jonas Munch Hansen, der også bidrager til fremførelsen.

Forestillingen er en co-produktion med skuespiller Signe Kær​up Dahl, der ligesom sin medspiller Rolf Hansen kan kunsten at synge med inderlighed. Både hun og Rolf Hansen formår tilmed at tilføre forestillingen en vis poesi i spillet, så vi næsten sluger de banaliteter, som den uegale men ikke uinteressante tekst desværre også rummer.

Man sidder tilbage med spørgsmålet om, hvem denne forestilling i virkeligheden henvender sig til? Fablen om den flittige myrer indikerer mindre børn, men afsnittet om myredronningen, der skal have lukket sin åbning, og introen om myrebæ og myrer i numsehullet antyder en lidt ældre målgruppe. Man skal nok også være noget nær voksen, hvis man skal fange de mange hentydninger til den aktuelle politiske virkelighed for unge mennesker i diverse uddannelsessystemer.

MAX DIG OP! har en del kvaliteter, og man aner en ægte nænsomhed bag projektet. Men desværre bliver forestilling ikke et samlet hele i Jørgen Carlslunds iscenesættelse – trods de smukke intentioner.

(Michael Søby)