HURTIGE FØDDER

★★★★☆☆

Ligesom i sin åbningsforestilling "Pinocchio", der spillede i Kongens Have, har Det Lille Teaters nye teaterchef Camilla Hübbe også denne gang fodbold som gennemgående tema.

Det sportslige engagement hos unge mennesker har været faldende i København i de senere år, så set i det lys giver det god mening, at man også i teatersammenhænge forsøger at stimulere børn og unges interesse for sport – i al fald i en enkel forestilling.

De kunstneriske ambitioner synes dog ikke helt på samme niveau i HURTIGE FØDDER, men til gengæld forekom forestillingen klarere rent fortællemæssigt, og det er noget, man kunne mærke hos børnene i salen denne formiddag.

De heppede på drengen Snorre, der var mere tryg ved at spille fodbold med far end med de store drenge. Og de jublede, når katten Barcy pludselig dukkede op i menneskestørrelse for at hjælpe Snorre med at finde hans fodbold.

Instruktøren Mia Lipschitz sørger for en god energi i de ca. 45 minutter, forestillingen varer, og scenografen Mona Møller Schmidt udnytter fikst Det Lille Teaters (trylle)scene, så der sågar bliver plads til et fodboldmål.

Dramatikern Camilla Hübbe fortaber sig rigeligt i diverse former for fodbold-nørderier i forestillingens sidste del, men en veloplagt skuespillertrio bestående af Tryggvi Sæberg Björnsson (Snorre), Ernesto Carbone (Far) og Karla Løkke (katten Barcy) får spillet forestillingen i mål.

Mon ikke der bliver spillet lidt bold med små hurtige hurtige fødder på børnehavens legeplads i de kommende dage?

(Michael Søby)