FIRST COW

★★★★★☆

Kelly Reichardt er navnet på en nænsom amerikansk filminstruktør, der specialiserer sig i små fine film om oversete mennesker i vor tids USA. "Certain Women" med bl.a. Michelle Williams og Laura Dern vakte med rette opsigt takket være nogle jordnære portrætter af nogle bemærkelsesværdige kvinder.

I FIRST COW fokuserer Kelly Reichardt på relationen mellem to meget forskellige mænd, der tilfældigt mødes i skoven: Den stilfærdige kok Cookie og den forfulgte kinesiske emigrant King Lu.

Der opstår en relation mellem dem, som synes at være mere end venskab, men man skal dog ikke vente erotiske scener a la "Brokeback Mountain" denne gang. For Kelly Reichardt har blik for andre mere komplekse menneskelige behov, og det, der binder disse mænd sammen er måske i virkeligheden bare ensomhed?

De poetiske billeder er et helt kapitel for sig og den lyriske musik understreger også, at Kelly Reichardt hører blandt de få filmiske digtere, der synes at være tilbage i USA. FIRST COW rummer en sval skønhed, der virker som en lise for sjælen.