BUSTERS VERDEN

★★★★☆☆

Alle elsker Buster. Både TV-serien, og de to filmversioner har bidraget til at gøre Buster-figuren til folkeeje, men uden Bjarne Reuters forlæg var det ikke sket. Det er da også Bjarne Reuter, der selv har forfattet teatermanuskriptet til Odense Teaters børneforestilling BUSTERS VERDEN på den lille scene i Odeon.

Emil Veber Rasmussen har mange af de rigtige kvaliteter som Buster Oregon Mortensen, han er umiddelbart sympatisk, også lidt af en gavtyv, men evnen til at fange, favne og fastholde hele det unge publikum har han endnu ikke. Måske burde iscenesætter Kamilla Bach Mortensen have fået ham til at interagere mere med ungerne, gjort dem til sine fortrolige?

Jens Andersen er ganske skæg som den drikfældige far, mens Claus Riis Østergaard spises af med nogle ret ligegyldige birolle. Nadia Jasmin Nielsen har både poesi og kækhed som den haltende søster og Mikkel Reenberg mormor med sit mimiske talent.

Natalí Vallespir Sand er desværre alt for ung til rollen som den gamle dame hos hvem Buster finder et fristed. Her ville en ældre skuespillerinde som Betty Glosted have lyst op, for aldersafstanden i BUSTERS VERDEN er slet ikke uvæsentlig, og giver Buster en livslektion, han kan bruge.

Den grå betonscenografi med vue op til himlem står i grel kontrast til det cirkusunivers og det blomsterhav, som også bliver en del af BUSTERS VERDEN i Nadia Nabils æstetiske scenografi.

Forestillingens sange forekommer desværre ret forglemmelige, så man skal ikke skamme sig over, hvis man savner Nannas ørehængende Buster-hit.

BUSTER VERDEN bliver aldrig rigtig magisk, men det er en sød og hyggelig forestilling, som især vil appellere til de snart skolemodne børn.

(Michael Søby)