CITRONER I VAND

★★★★☆☆

Det Lille Teater kan i lighed med Marionetteatret fejre 50 års jubilæum i år. Og det er god grund til at feste, for få børneteatre har udviklet så visuelt opfindsomme forestillinger.

CITRONER I VAND hører ikke blandt deres største triumfer, men er en sympatisk bagatel rettet mod de mindste børn i alderen 2 til 4.

Allerede da vi kommer ind i salen mærker vi duften af citroner, og det vrimler da også med citroner på scenen… på vægen, i et lille træ, på vandet og endda i sandet. Nogle af dem bliver sågar lysende, som led i Julian Juhlin Toldams sanseinspirerende scenografi.

Tre glade mennesker med hang til ordløs sang og dans går på opdagelse i denne citronverden iført passende kæk citroninspireret påklæding. En særegen poesi opstår.

Instruktør Charlotte Munksø synes at have forståelse for sin målgruppe, og selvom vi på scenen ser, at smagen af citron kan udløse sure miner, vil forestillingen CITRONER I VAND snarere efterlade underfundige smil hos tilskuerne, og efterfølgende muligvis øge salget af citrusfrugter og citronmåner.