KLIMT & SCHIELE

– EROS AND PSYCHE

★★★★☆☆

Sidste år kunne man i forbindelse med De Tyske Filmdage i Grand opleve en interessant film om kunstneren Egon Schiele, og nu får vi så muligheden for at opleve en dokumentarfilm om Egon Schiele og hans samtidige Gustav Klimt.

Michele Mally har instrueret og tegner via fem omfattende udstillinger ikke blot et portræt af to dristige kunstnere men også af Wiens kunstneriske guldalder. Freuds Wien blomstrede kulturlivet – ikke mindst indenfor litteratur, musik og billedkunst.

Filmen minder i glimt om en filmisk turistbrochure, men bygger heldigvis på så solid research og fremragende billedmateriale, at hovedindtrykket bliver positivt. Vores guide er selveste Marco Polo – alias den italienske skuespiller Lorenzo Richelmy, der afgjort er billedskøn, men hvis øjne og replikbehandling i passager kan virke fraværende.

De besnærer filmoptagelser giver dog en stor lyst til at besøge Wien, og forbyde sig i billedkunsten, arkitekturen og kagerne!

NB: Filmen vises i originalversion, dvs. på engelsk eller med engelske undertekster i de passager, hvor der tales andre sprog.