SOMMEREN ’85

★★★★★☆

Francoiz Ozon er tilbage og det må også denne gang betegnes som en god nyhed. Rækken af mesterlige film er efterhånden lang: Fra "8 kvinder", "Tid til afsked" og "Min nye veninde" til "Selv i de bedste hjem", "Frantz" og "Gud være lovet". 19 César-nomineringer på knap 25 år taler sit eget klare sprog – senest for SOMMEREN ’85, en ægte lidenskabelig og sanselig sommerfilm om ung kaotisk kærlighed.

Alexis bor ved havet og da han er ude af sejle, kæntre både og han bliver reddet af den lidt ældre David. Et passioneret venskab blomstrer øjeblikkeligt, men måske er der også andre mere komplekse følelser i spil? Er dette mon en heftig men flygtig sommerromance eller en spirrende livslange forelskelse?

Francois Ozon fanger i den grad 80’er-atmosfæren i den lille hyggelige havneby og den uro og alvor, som præger teenageårenes følelsesmæssige famlen. Félix Lefebvre og Benjamin Voisin er hver på deres måde helt rigtige i deres roller og sammen udgør de en uimodståelig duo, der tager os sikkert igennem hele følelsesregisteret. Valeria Bruni Tedeschi, Melvil Poupaud og Isabelle Nanty supplerer følsomt i voksenroller og Philippine Velge gør også indtryk som Felixs veninde Kate.

Med SOMMEREN ’85 har Francois Ozon sendt os et sprællevende postkort fra Normandiets kyst skrevet med blod og tårer, men modtaget med kys.