HVOR KRAGERNE VENDER

★★★★☆☆

Åh, disse ærkedanske familiefester. Man fornemmer virkelig, at der er mange traumer forbundet med dem, når man ser film som "Festen", "Lille Sommerfugl" og "Hvor kragerne vender". Også denne gang fremstilles fænomenet "festsang" rigeligt karrikeret, men ellers formår Lisa Jespersen at give et relativt loyalt skildring af en landlig familiefest derude hvor kragerne vender.

Lisa Jespersen har sammen med Sara Isabella Jønsson skrevet det både indsigtsfulde og sjove manuskript, der udmærker sig ved at være lige så kærligt nærgående over hovedpersonen, den fraflyttede Laura – undskyld, Irina. Rosalinde Mynster lægger ikke fingrene imellem i sit portræt af Laura/Irina og viser i processen, at jo længere væk fra "Badehotellet" hun kommer, jo mere interessant fremstår hun som skuespiller.

Også hele det hellige humorforladte kunstnermiljø i storbyen fremstilles vittigt – personificeret i Laura/Irinas ubehjælpsomme og alligevel frelste kæreste, kosteligt morsomt og lidt rørende fremstillet af Thomas Hwan.

Jens Jørn Spottag og Bodil Jørgensen er begge rørende som forældreparret, der stadig ikke rigtig ved, hvordan de skal behandle deres voksne pige, når hun kommer hjem til bryllup. Den hjemkomne datter er heller ikke godt tilpas, for selvom hun har skiftet navn til Irina, bliver hun både tiltalt og behandlet som Laura.

Bedre blir det ikke, da det viser sig, at hendes bror (troværdigt fremstillet af Adam Ild Rohweder) skal giftes med Catrine, den pige, der mobbede den lille Laura som barn.

Lauras daværende kæreste David, som hun forlod uden at slå op, har tilmed fået et godt øje til sin kvindelige kollega på restaurant "Flammen", så en evt. romance mellem Laura og David til bryllupsfesten virker utænkeligt.

Anne Sofie Wanstrup får et overbevisende filmgennembrud som ex-mobberen, der måske – måske ikke – har ændret adfærd, og Jesper Groth overbeviser om, at han har et vis talent, når bare han ikke skal stå på en international Melodi Grand Prix scene.

HVOR KRAGERNE VENDER fortjener at finde et stort publikum, men om den så gør det i her i den lune sensommer, kan man godt være bekymret for.