FYRTÅRNET

★★★★☆☆

Ingen sommer uden Marionet Teatret i Kongens Have. Denne gang forkælet vi med en kær lille sag på 25 minutter om en gnaven krokodille, der arbejder som fyrmester i et fyrtårn. Han irriteres af en albatros, der både støjer, skider på gulvet og som også lægger et æg på fyrtårnet. Men så sker der noget, der forandret krokodillens syn på livet og som understreger, at vi alle har brug for nogen.

Jesper Bræstrup Karlsen har både udtænkt og skrevet den fine lille historie om FYRTÅRNET, der er blevet forløst i det lille dukketeater med Astrid Kjær Jensen som nænsom iscenesætter.

Scenografen Christian Q. Clausen får med relativt enkle midler skabt et forunderligt univers, hvor der også bliver plads til, at børnenes fantasier kan udvikle sig. Emil Assing Høyer lydkulisse og musikledsagelse spiller i den forbindelse en væsentlig rolle, og såvel dukkemageren Sigurd Dissing som de tre skuespillere (Yulia Lystbæk, Bo Carlsson og Maria Garde) fortjener ros for deres indsatser.

Man kan stadig nå at se forestillingen den sidste weekend i juli, og ugen efter er der premiere på Marionet Teatrets næste produktion, "Pinocchio". Vi glæder os allerede.

Men husk coronapas og at den 25-minutter lange gratis-forestilling FYRTÅRNET kan opleves på tværs af sproggrænser fra 2 år og opefter.