HAPPY TOGETHER

★★★★★☆

"In The Mood For Love" viste ved repremieren tidligere på året, at den stadig må regnes som Wong Kar-Wais mest lækre film. Lige så klart fremstår det nu, at HAPPY TOGETHER ("Chun gwong cha sit") må regnes for Wong Kar-Wais mest personlige værk

IN THE MOOD FOR LOVE handlede om en mand og en kvinde, der elskede hinanden, som aldrig fik hinanden, fordi deres kærlighed aldrig passede ind i deres parforhold.

I HAPPY TOGETHER møder vi to meget forskellige asiatiske mænd, som forsøger at få deres kærlighedsforhold til at fungere i Argentina. Men ligesom i IN THE MOOD FOR LOVE er deres kærligheds timing uheldig.

Tony (Chiu-Wai) Leung er den maskuline Fai, beskytteren og forsøgeren, der forventer og forlanger trofasthed og loyalitet, men som har svært ved at erkende den fysiske del af forholdet.

Leslie Cheung (Farvel min konkubine) er den fetterede diva, der har det med at falde i dårligt selskab, og så også hurtig begynder at kede sig i et fast forhold. Men når han er nede, er han dybt afhængig af Fai, og hans kropsprog forekommer også mere generøst, så der er en side af ham, som elsker Fai.

Begge skuespillere blev med rette hædret for deres præstationer ved Asiens største filmbegivenheder. Leslie Cheung blev nomineret som bedste skuespiller på Golden Horse prisuddelingen og Tony Leung vandt Hong Kong Film Award prisen for bedste mandlige hovedrolle.

Christopher Doyles sanseligt fragmentariske billedstil adskiller sig radikalt fra den stærkt kontrollerede æstetik i IN THE MOOD FOR LOVE, men er ikke mindre imponerende, og måske mere ærlig?