BIEN MAJA

OG DET GYLDNE ÆG

★★★☆☆☆

Selvom man kun er en lille bi i en lille film, har man også krav på opmærksomhed. Derfor forekommer det urimeligt, at mange af de danske børne- og ungdomsfilm får lov til at drukne i de danske biografer med mindre de kommer fra Pixar eller Disney. Det er ikke nogen sund udvikling, hvis man ønsker at bevare et alsidigt repertoire.

Maja startede som TV-stjerne, og gik til filmen i 2014. Fire år senere kom to’eren, "Bien Maja på nye honningeventyr", og nu følger så BIEN MAJA OG DET GYLDNE ÆG, en beskeden men ganske kær tre’er, der lever højt på de mange sjove figurer og en let fattelig historie.

Rose-Maria Kjær-Westermann og Mathias Klenske udgør et sympatisk ungt par på det danske lydspor, mens Stig Rossens buldrende Bumbulus synger larmende rock, der næppe vil begejstre de småbørn, som filmen ellers henvender sig til.

Özlem Saglanmak er knuselskelig som den allerkæreste lille Smys, og Kasper Leisner skaber med sin udtryksfulde stemme en af filmens mest bemærkelsesværdige karakterer i rollen som Vimmer.

BIEN MAJA OG DET GYLDNE ÆG er tilforladelig underholdning, og passer perfekt til en børneudflugt i ferieperioden.