GIRLS & BOYS

★★★★★☆

Sigrid Johannesen er ikke blot mester for en usædvanlig lydhør oversættelse af Dennis Kellys stærke monolig, men også iscensat den på Stiklingen, Aarhus Teaters intimscene, så man gribes og rystes. Det skyldes ikke mindst en sublim indsats fra Nanna Bøttcher, der herefter må regnes som teatrets førende skuespillerinde.

Ikke een nuance misser hun i den ordrige tekst om en begavet kvinde, der for sent indser, at hun har fået børn med den forkerte mand. Bøttcher beretter levende om en søgende sjæl, der via sit talent og vovemod lander et godt job som producent af dokumentarfilm samtidig med at hendes mands karriere kollapser.

Men Dennis Kellys fremragende manuskript har ikke blot fokus på det stadig mere komplekse ægteskab, hvor selvbedraget efterhånden blotlægges, men giver også en hjerteskærende skildring af kvindens forhold til deres to små børn, en dreng og en pige.

GIRLS & BOYS bliver dermed en uhyggelig parallel-fortælling om de kønsforskelle, som vort samfund dyrker, og et overbevisende postulat om de forfærdende konsekvenser, det kan medfører.

Nanna Bøttchers fuldstændig ubesværede præstation placerer sig øjeblikkeligt blandt sæsonens allerstørste, og gør GIRLS & BOYS til den velnok vægtigste Me Too-forestilling vi endnu har set på dansk grund.

(Michael Søby)