PETER KANIN HOPPER HJEMMEFRA

★★★☆☆☆

Efter at den første film om Peter Kanin (baseret på Beatrix Potters børnebøger) blev en nydelig succes i biograferne, kan det ikke overraske, at der måtte komme en to’er. Her følger vi atter forfatterinde Bea, der ironisk nok selv kæmper med at holde tonen fra sit oprindelige værk i forhold til opfølgeren på grund af en veltalende forlæger.

Men ved at lade størstedelen af handlingen foregå væk fra den lille gård i Gloucester, forråder instruktøren Will Gluck selv det univers, han har skabt. Den nye film synes mere action-orienteret, for det er nemlig roen i tegningerne og tonen, der var bøgerne særkende – ikke ulig de "Peter Plys"-bøger, der også henvises til i filmen.

Som voksen savner man de originale stemmer, og selvom Badehotellets Amalie Dollerup på de givne betingelser gør det det som Rose Byrnes danske stemme, så virker det forstyrrende, at hendes stemme alene fremkalder et andet billede.

Skuespillerbrødrene Andreas og Sebastian Jessen er sværere at genkende rent vokalt, ligesom Laura Christensen, Neel Rønholt og Julie R. Ølgaard formår at give deres karakterer liv uden at skygge for dem.

PETER KANIN HOPPER HJEMMEFRA fremstår ikke ligeså hyggelig, som den gerne vil være, og man er faktisk bedre stillet med nogle af de danske børnefilm på repertoiret p.t.