SPARK MIG I REVYEN

★★★★☆☆

Hvis man er af den opfattelse, at revygenren kun appellere til gamle mennesker, bør man fluks tage en tur til Esbjerg, hvor et hold af unge talentfulde mennesker i den grad forstår at modbevise påstanden. Titlen på årets revy – den fjerde af slagsen – er SPARK MIG I REVYEN, og vidner om den slagkraftighed, der ligger bag.

Den unge revydirektør Frederik Knudsen betegner selv revyen som "et læringsrum for dem, der er med", og det er med de øjne, at man også skal opleve reyven, der spiller i Revy-Teatret (beliggende ved siden af Esbjerg St. i Broen Shoppings stueetage).

Efter en veloplagt start får revyen sit første egentlige højdepunkt med Danmarksmesterskabet i krænkelser, hvor Frank Jensen og Morten Østergaard dyster med revyens mandlige hovedkræfter Frederik Knudsen og Daniel Lassen som medlevende kommentatorer. Sidstnævnte har også skrevet teksten sammen med Victor Hviid.

SPARK MIG I REVYEN rummer også nogle skønne gakkede indslag som f.eks. "Bohemian Rhapsody" – spillet på gummi-hane!, og i en vegansk tidsalder virker det også helt befriende med en monolog om en mand, der kun spiser kød.

Et af revyens faste indslag – et nummer med den dameglade men ikke videre succesfulde duo Knud og Erik, har denne gang podning som tema, og det kommer der megen morskab ud af.

Revyens to kvinder, Freja Meng og Amalie Nissen, gør sig især positivt bemærket som sangerinder. Freja Meng står i spidsen for et sjovt og swingende Inger Støjberg-nummer med de herrer Knudsen og Lassen som falsetsyngende backup-boyz, og Amalie Nissen får lov til at vise, hvad hun formår rent vokalt i sit solo-nummer "verdens bedste".

De 4 solister bakkes op af et velspillende fem-mands orkester under ledelse af Mads P. Gregersen, der åbner 2. akt med en charmerende solosang af L.A.R.M.

SPARK MIG I REVYEN kan tilmed bryste sig en flot scenografi og et stort program. Iscenesætter Daniel Lassen har en god fornemmelse for, hvordan man sammensætter en revy, og flere mere erfarne revyfolk kunne lære lidt af de kvikke overgange mellem de enkelte revyindslag, som man finder i Esbjerg.

SPARK MIG I REVYEN fremstår som et forfriskende ungt indslag i den revysæson, som heldigvis kun lige er begyndt.

 

(Michael Søby)