THE UNHOLY

★★☆☆☆☆

I 1970 oplevede man en helt bølge af gysere med religiøse over- og undertoner, og et par af dem var tilmed seværdige som f.eks. "Exorcisten" og "Tegnet".

Nu forsøger en stadig mere desperat del af filmbranchen at genoplive dette fænomen. Den mærkværdige fællesnævner ved de nye film er, at de alle indeholder billeder af forpinte unge piger i natkjoler filmet med en klam reklamefilmsæstetik!

Evan Spiliotopoulos’ bud begrænser heldigvis denne tendens og fokuser i stedet på det sædvanlige banale opgør mellem det gode og det onde. Har den unge stumme pige med de sjældne evner til at helbrede virkelig kontakt med Jomfru Maria eller har hun indgået en pagt med djævlen?

Det er ikke kun Jomfru Maria, der får behov for at græde blod over de uhyrligheder, vi her skal være vidne til, men i det mindste opfylder instruktøren de tekniske minimumskrav for at kunne lave en spillefilm.

Jeffery Dean Morgan, der mest er kendt for en rædsom zombie-serie, fremstår ellers som en ganske god type, men demonstrerer sine begrænsninger som skuespiller i filmens tåkrummende pinlige slutscene.

Vil man absolut se en gyser om en ung stum pige, der på mirakuløs vis genfinder sit talesprog, er man langt bedre stillet med Robert Siodmaks "Vindeltrappen" fra 1946, et af genrens få mesterværker.