ELSKOVSDRIKKEN

★★★★☆☆

Operativet er et nystartet operakompagni, der sammen med Copenhagen Distillery præsenterer en herlig ungdommelig udgave af Gaetano Donizettis "Elskovsdrikken".

Copenhagen Distillery viser sig at være den helt rigtige ramme for netop denne opsætning. Publikum sidder ved runde borde i det luftige lokale, hvor der i bogstaveligste forstand er højt til loftet og en forbløffende god akustik.

Iscenesætteren Freja Friberg Lyme udnytter fikst rummets mulighed – i særdeleshed den store trappe, hvor mange af forestillingens nøglescener udspiller sig, og lader handlingen udspille sig under en livsstilsmesse.

Samtidig har hun godt styr på de medvirkende, der alle synes velvalgte til deres roller, De yder forfriskende ensemblespil, der lover godt for fremtiden og mestrer tilmed bel canto-stilen bedre end mange af deres ældre kolleger.

Petter Moen formår både at synge og spille med stor inderlighed som Nemorino, der tyr til stimulanser i form af en tvivlsom elskovdrik i håb om at erobe sin elskede. Den besnærende Signe Sneh Durholm er ikke uforståeligt genstand for hans kærlighed, mens William Jønch Pedersen har pondus i både krop og stemme samt glimt i øjnene som Nemorinos selvfede rival. Joakim Larsson morer som plattenslageren Dulcamara og Emma Oemann får alt ud af den relativt lille rolle som Gianetta.

Pianisten Louise Schrøder yder et ypperligt musikalsk bidrag ved klaveret og bidrager til den boblende lethed, som præger forestillingen som helhed.

Copenhagen Distillery har til lejligheden mixet deres egen Elskovsdrik, en skøn Negroni-cocktail bestående af gin, sød rød vermouth og campari, så også gæsterne kan komme i den helt rigtige stemning.

Donizettis eget liv blev aldrig forsødet af elskovdrikken – snarere tværtimod. Han smittede sin kone med syfilis, og hun døde i barselsseng, før han selv gik bort – kun 50 år gammel – på en anstalt for sindslidende.

(Michael Søby)