SOM BRØDRE

★★★★★☆

Genåbningen af dansk teater efter de landsdækkende corona-lukninger kunne ikke få en bedre start end forestillingen "To Brødre" på Teater Grob. Skuespillertalentet Alexander Mayah Larsen får en overbevisende dramatikerdebut med dette stykke, som er baseret på dramatikerens egne digte og som omhandler en kompleks relation mellem to brødre.

Begge brødre er vokset op i et barndomshjem, hvor far er konge, men af udseende og sind er de forskellige. Vi følger deres opvækst, og mærker hvordan de udvikler sig i hver deres retning – væk fra hinanden – uden at de tilsyneladende kan gøre noget ved det.

Den prisbelønnede iscenesætter Sargun Oshana har fungeret som instruktørkonsulent på forestillingen, og man mærker hans dynamiske sanselige stil fra først til sidst.

Både Alexander Mayah Larsen som den forpinte lillebror og Kasper Dalsgaard som den knugede storebror finder fine udtryk for de rådvilde brødres sårbarhed. Deres hjertegribende samspil bringer mindelser om forestillingen "Det store stilehæfte" på Husets Teater, og live musikeren Rasmus Juncker forstår kunsten at støtte uden at skygge.

Forestillingen er udviklet af Alexander Mayah Larsen, Kasper Dalsgaard og Arto Louis Eriksen, og fortjener at blive en gedigen succes for Teater Grob på Nørrebro.

(Michael Søby)