ONCE WERE BROTHERS

★★★★☆☆

Martin Scorsese instruerede dokumentarfilmen "The Last Waltz" i 1978, og nu vender han tilbage til samme emne – den legendariske rockgruppe The Band – omend "kun" i rollen som medproducent på ONCE WERE BROTHERS.

Men hvor instruktøren Martin Scorsese fokuserede på, hvad skulle blive The Bands afskedskoncert, forsøger Daniel Roher snarere at fortælle selve historien om The Band. Han gør det ved brug af relevante interviews, koncertklip og billeder, og med The Bands mest sejlivede medlem, Robbie Robertson, som rød tråd.

Vi kommer med på en tidsrejse til Woodstock og bliver gæst i et kitchet lyserødt hus, hvis beboere kom til at skrive musikhistorie. Vi bliver vidne til et ganske enestående samarbejde såvel som et definitivt brud. En musikfamilie, hvor narko og alkohol blev fatale medlemmer.

Men selv i dag har musikken en gennemslagskraft, og det gør ONCE WERE BROTHERS både lytte- og seværdig. Martin Scorsese gjorde da også Robbie Robertson til ansvarlig for musikken til sin seneste spillefilm "The Irishman".