THE MIDNIGHT SKY

★★★☆☆☆

Trods en del formfuldendte billeder af den tyske filmfotograf Martin Ruhe ("Control") formår THE MIDNIGHT SKY ikke rigtigt at fænge. Måske er denne Sci Fi-historie ikke videre interessant? Og måske er George Clooney ikke nogen særlig spændende skuespiller? Bevares, han yder en professionel indsats, men han svigtes fatalt af instruktøren, der tilfældigvis også er George Clooney.

Alexandre Desplat underlægningsmusik har ellers hemmeligheder, men vi bliver aldrig klogere på dem eller på filmen. Det opfylder en del af de krav, man i 2021 vil stille til potentielle Oscar-kandidater, men det hjælper ikke, når vi keder os bravt, mens vi ser den.

Clooney agerer Augustine, der bl.a. skal redde kvinden Sully (Felicity Jones) fra en global miljøkatastrofe. Vi er fløjtende ligeglade for filmens pompøse selvhøjtidelige attitude knuser gør alle de tekniske bedrifter sært ligegyldige, og man skal virke være meget genre-ivrig for at hænge på i over to timer, når tempoet tilmed er søvndyssende.

Man fornemmer, at dette skulle have været filmen, hvor Clooney endelig fik en bærende rolle, der kunne have givet ham den hovedrolle-Oscar, han stadig synes at jage.

I stedet bliver hans fromme og faderlige præstation en udstilling af hans begrænsninger. Og vi må spørge os selv, om George Clooney simpelthen er en smule overvurderet?