VINTERSILHUETTER

★★★★☆☆

Dramatikeren Anna Panduro har sakset lidt i H. C. Andersens mest kendte eventyr og resultatet er blevet en slags teaterklip, der synes beslægtet med Andersens papirklip, men dog har helt sin egen form.

Et pyntesyg grantræ, en gigantisk snemand og en lille pige med en meget stor svolstik er alle medspillere i iscenesætter Mikala Bjarnov Lages forunderlig juleforestilling, hvor poesien står i centrum.

Men Lisbeth Gajhede er dens hjerte og dynamo. En fabelagtig fortællerske, der med lune og skarphed holder sammen på trådene med sin fortryllende stemme og vedbliver med at overraske voksne såvel som børn.

Sara Grabow ikke bare synger med klar røst, men bidrager også med et væld af mærkværdige lyde, mens Erik Olsen finder et væld af grimasser, der passer. Thomas Dinesens alsidige musikalitet bliver også en gevinst for forestillingen.

VINTERSILHUETTER ligner måske en rodebutik, men den har en lyrisk tone, som som synes at være selve essensen af jul. Og netop derfor er

VINTERSILHUETTER en af de bedste gaver du kan give familiens små i den kommende tid. Som det skyggeteater, der behændigt indgår i forestillingen, trækker den spor efter sig, som man med gavn kan spejle sig i.

(Michael Søby)