SØNDERBORG SOMMERREVY: NÅR ENDEN ER GO’

★★★★★☆

Det er ikke uden vemod, at man sætter sig i stolen til årets sommerrevy i Sønderborg. For revyens uforlignelige chef Leif Maibom takker af efter 36 år. Det betyder et farvel til revyens mest slidstærke karakter Thorleif og til Leif Maiboms uvurderlige støtte Johnna.

Men heldigvis kan årets revy stå på egne ben, for det er iscenesætteren Jeanne Boel, der har påtaget sig opgaven at føre revyen videre. Og hun kan bestemt godt være sin indsats bekendt, også på scenen. Hun leverer et herligt skarpt portræt af Inger Støjberg, der dyster med Rasmus Krogsgaards Donald Trump om, hvem der har mindst empati, og svaret ligger i titlen: "To alen ud af et stykke". Tekstforfatteren? Leif Maibom.

Rasmus Krogsgaard har årets mest originale nummer: En trommesolo på en usynlig tromme, der alligevel afgiver genkendelig lyde: Brexit, Uber…Giv mig et break! Gennemmusikalsk komponeret og suverænt fremført.

Krogsgaard har til et andet nummer fået lagt en glimrende maske, der får ham til at ligne en vrissen Bertel Haarder fuldstændig, og stemmen fanger han også. Teksten er desværre for lang, men sjovt turneret.

Bid er der sørme også i Jacob Morilds solonummer "Disruption", hvor han – nu med en imponerende tot hentehår- underviser alle de offentlige ansatte, der er blevet forflyttet til udkants-Danmark. Morild får spidet alt – fra Post Nord og DSB til skattevæsenet – med sin spidse pen, og hvor er det befriende. Vi får også en veloplagt Morild som en syngende Tulle, der har en vis lighed med en temmelig skræmmende tysk sanger fra DK4.

Lone Rødbroe bidrager mest med sit gode humør, men humør kan en revy heller ikke undvære. Thomas Pakula er ligeledes en gevinst for revyen og får sammen med sine musikere lejlighed til at vise deres værd i et Elton John-medley – med Beatles-finale.

Det forbliver dog Leif Maiboms aften. Han er den yndigste Thyra Frank, vi endnu har set, men kan også synge en lun lille vise om "den bedste tid" i skøn forening med Jeanne Boel. Det lover godt for fremtiden.