PRESENT LAUGHTER

★★★★★☆


Noël Coward var et af de største kulturelle genier i 1900-tallet. De Oscar-belønnede film "Cavalcade" (en af forløberne for den danske tv-serie "Matador") og "Havet blev vor skæbne" ("In Which We Serve") vidnede om hans kunstneriske integritet, og skuespil som "Privatliv" og "Blithe Spirit" demonsterede hans sofistiskerede vid.

PRESENT LAUGHTER, der herhjemme også er kendt som "Liggende gæster" eller "Glædens frugter", hører ikke blandt hans mest berømte stykker, men som det fremgår af den seneste opsætning på den legendariske Old Vic-scene i London, så kan man sagtens spille Noël Coward i 2020.

Selvom lyden denne aften var rigelig høj i biografen, nød man alligevel at høre et pragtfuld ensemble af britiske skuespillere boltre sig med Cowards sublime replikker.

I handlingens centrum finder vi den uimodståelige Andrew Scott som feteret skuespiller med en alsidig erotisk smag. På trods af at alle gerne vil have en bid af ham, er han ensom, men han er først og fremmest skuespiller, hvilket omgivelserne i den grad også får at mærke.

Andrew Scott vandt Olivier-prisen for sin forrygende energiske præstation som den på det nærmeste forfulgte krukke, og det bør kun være et spørgsmål om tid, førend denne vilde bearbejdelse kommer op på en dansk scene.