DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

★★★★☆☆


Teatret Fair Play i Holbæk havde succes med deres opsætning af Robert Reinholds skuespil DEN FØRSTE DRÅBE BLOD baseret på sagen om Kundby-pigen. Nu fortjener de i ligeså høj grad ros for at udgive manuskriptet bag DEN FØRSTE DRÅBE BLOD.

Stykket var i 2019 nomineret som årets bedste nye danske stykke af cphculture.dk, der påpegede, at Robert Reinhold havde ære af sit manuskript og at iscenesætteren Robert Parr fik fortalt den autentiske historie med både klarhed og styrke. Charlotte Amalie Kehlet, der blev betegnet som et fund til hovedrollen, prydede ikke blot programmet men også bogudgivelsen.

Handlingen er forholdsvis enkel og sproget klart, så med den rette introduktion og efterfølgende debat ville stykket godt kunne bruges i undervisningen i gymnasiet – det svære emne til trods. 79 sider er også en overkommelig længde, selv for dem, der ikke er vant til at læse dramatik.

Efter at teaterforlaget Drama gik konkurs i 2017 er der behov for at gøre en ekstra indsats for at udgive og oversætte dansk dramatik. Udgivelsen af et stykke som DEN FØRSTE DRÅBE BLOD er derfor ekstra vigtigt – ikke mindst i en tid, hvor teaterbranchen står overfor svære udfordringer og alle hjælpepakker er brugt op.

(Michael Søby)