HARRY CLARKE

★★★★★☆

Down the Rabbit Hole Theatre har produceret David Cales monolog HARRY CLARKE, der indgår i House of International Theatres festival med LGBTQ+ relaterede skuespil. Der sker i samarbejde med Bøssehuset, der også lægger lokaler til.

Philip er en ung homo med en døende mor og en far, der kanøfler ham. Philip søger tilflugt i fantasiens verden og skaber sig selv om til den selvsikre fiktive britte HARRY CLARKE. Gennem sin nye personlighed – krydret med en god portion løgne – forfører han de fleste medlemmer af en lille rigmandsfamilie.

Iscenesætter Joseph Sherlock gør forestillingen spændende som en kriminalfilm, men uden den rette skuespiller i centrum var det næppe gået. Jody Fish har den helt rigtige kombination af frækhed og følsomhed, og vi bliver efterhånden også helt bekymret for Philip, der ligesom vi forsvinder ind i HARRY CLARKEs univers.

Jody Fish blander raffineret det feminine med det maskuline, og gør det troværdigt, at HARRY CLARKE vil kunne appelere til alle køn i alle aldre. Synge kan han også, denne gavtyv, og i en tid med fake-profiler på snart sagt online-medier, virker det relevant med et portræt af en fyr, der går for langt i forsøget på at blive en anden. Fordi han er opdraget til at tro, at han ikke er god nok, som den her er.

Både HARRY CLARKE og en anden bøssemonolog med titlen THE SHY MANIFESTO er blevet forlænget, og på grund af succesen kan man også godt forvente nye projekter i fremtiden

(Michael Søby)