SELENE MUÑOZ

– KONCERT OG DANS

★★★★☆☆

Selene Muñoz har som få tilført den danske danseverden stil, temperament og eksotisk skønhed. I Louisianas koncertsal fik man for alvor mulighed at studere hendes præcise bevægelser og nyde hendes elegante dans til et alsidigt repertoire af franske viser, jazz og flamenco-musik.

Med sig på scenen havde hun Jesper Thorn (kontrabas), Mathias Friis-Hansen (perkussion og den pikante sangerinde Karen Duelund Guastavino, der spillede på træblæsere. Et dygtigt hold, der fik det bedste frem i hinanden.

Det var ikke deres skyld, at oplevelsen kun havner på 4 stjerner. Men lyset fungerede ikke tilstrækkeligt i forestillingens første del og det gjorde det umuligt at få fuldt udbytte af dansen. Musikken måtte desuden kæmpe om balkonpublikummets opmærksom med både lydteknikere og køkkenpersonale (man skal igennem kantinekøkkenet for at komme ind til balkonpladserne).

Men heldigvis kom der endelig mere lys på scenen, snakken forstummede og de fleste mobiltelefoner blev endelig slukket. Man kunne således nyde de sceniske lækkerier fuldt ud inklusive de udsøgte By Luna kostumer, der må gøre Selene Muñoz til den mest velklædte danserinde i Danmark. Og ingen kan som hun fange et dramatisk moment i et splitsekund for så hastigt at begive sig videre i dansen. Det lidenskabelige stående bifald efter forestillingen talte sit eget tydelige sprog.

(Michael Søby)