VIVA LA FRIDA!

★★★★☆☆

Den internationalt berømmede billedkunstner Frida Khalo lægger navn til forestillingen VIVA LA FRIDA!, der p.t. er på gæstevisit i Svendborg, Det sker som led i en omfattende Danmarksturné, der også fører forestillingen til Teatret Ved Sorte Hest på vesterbro i det nye år.

Forestillingen tager sin begyndelse ved Fridas begravelse, hvor den så godt som ukendte Cristina filosoferer over sin berømte søsters liv og karriere. Amira Jasmina Jensen skifter ubesværet mellem disse to meget forskellige og dog beslægtede kvindeskæbner – og man aner, at inspirationen er kommet fra Frida Kahlos hovedværk "De to Fridaer" fra 1939.

Der bliver plads til både sang- og dansemomenter – selv med spilletid på under 50 minutter. Dramatikeren Amira Jasmina Jensen kunne dog med fordel have udbygget teksten, således at søstrenes fællesskab og forskelle i højere grad fik plads til at folde sig ud. Men der er heldigvis tilstrækkelige muligheder til, at skuespilleren Amira Jasmina Jensen (jo, det er den samme kvinde!) kan bekræfte sit talent.

Amira Jasmina Jensen kan på et splitsekund skifte fra det sarte og underspillede til det temperamentsfulde og højtråbende. Hun synes allerede at have rumme en betydelig modenhed som spiller, og det kunne være spændende at se hende prøve kræfter i det klassiske rollefag frem for i dette ret beskedne dramatiske udspil.

Mulighederne rummer hun i al fald, så brug hende.

(Michael Søby)