THE WITCHES

★★★☆☆☆

Forfatteren Roald Dahl er stadig kendt og elsket for sin børnefortællinger. Flere af dem er da også blevet filmatiseret op til flere gange bl.a. "Charlie og chokoladefabrikken", og den biografaktuelle THE WITCHES kom allerede i en spillefilmsversion for 30 år siden med den prisbelønnede Anjelica Huston som heks – iscenesat af Nicolas Roeg.

Anne Hathaway har overtaget hekserollen, men fortjener ingen priser for sin indsats. Faktisk har hun næppe nogensinde været værre end her, og hendes accent flagrer fra noget ubestemmeligt østeuropæisk til en aparte form for svensk.

Instruktøren Robert Zemeckis, der iscenesatte "Back to The Future" og den Oscar-vindende "Forrest Gump", har ikke megen magi tilbage i tryllestaven denne gang, men når først børnene bliver forvandlet til mus, åbnes der op for godteposen med effekter.

Octavia Spencer hygger som hjertevarm bedstemor, og Stanley Tucci har tilløb til en skæg bifigur, men svigtes af filmens manuskript.

Selvom filmens producenter er store drenge som Alfonso Cuarón og Guillermo del Toro, så synes de ikke i tilstrækkelig grad at have haft indflydelse på projektet, der savner den fornødne charme.

Faktisk er man bedre stillet med 1971-filmatiseringen af "Charlie og chokoladefabrikken", hvis man vil fornemme tonen i Dahls bøger, måske fordi Roald Dahl selv bidrog til manuskriptet…