DIRTY DANCING

★★★★★☆

Det er efterhånden 5 år siden, at sceneversionen af DIRTY DANCING gjorde sin entre i dansk teater. Nu er den tilbage på den store scene i det århusianske Musikhus – flottere end nogensinde.

Scenografien er peppet op og en veltrimmet Silas Holst har ikke danset bedre på en dansk scene i årevis. Hans kemi med Mathilde Norholt er uomtvistelig og vi tror på deres forelskelse, når vi ser dem samme – på dansegulvet og i sengen. 

Anders Albiens iscenesættelse er på vellykket vis blevet opdateret af Philip Zandén, og det eneste vi for alvor savner er faktisk Kirsten Norholt som Babes herlige mor. Dygtige Andrea Vagn Jensen får dog også rollen til at fungere på sin måde. 

Vi glæder os over gensynet med flere af stjernerne fra Fredericia Teater blandt andre Kim Ace Nielsen (”Tarzan”) og Joakim Lind Graae Tranberg (”Seebach”) som henholdsvis Billy og Robbie. Jeff Schjerlund øser af sin revyerfaring som Neil, og rent vokalt nyder vi især genhør med Line Krogholm, James Sampson og Christian Lund. 

Ole Boisen er en noget atypisk direktør, men overrasker som danser i Tim Zimmermanns dynamiske koreografi. Det er også primært på dansegulvet, at Karina Frimodt imponerer. Anders Bircow får derimod maksimalt komisk udbytte af en lille rolle som fingernem hotelgæst.

DIRTY DANCING er på papiret ikke nogen stor musical, men når den produceres så professionelt, som tilfældet er her, må man overgive sig. Så kære gæster  – husk nu at overholde alle corona-regler i og udenfor teatret, så DIRTY DANCING får mulighed for at spille sin tid ud. Det fortjener forestillingen, og det fortjener det øvrige publikum.

(Michael Søby)