FØR VI FORSVINDER

★★★☆☆☆

Det fremgår ikke af Teater Vs hjemmeside, hvem der har skrevet manuskriptet til forestillingen FØR VI FORSVINDER, og man forstår sådan set også godt, hvis ingen tør tage ansvaret for denne rodebutik af en tekst.

Men dermed ikke sagt, at FØR VI FORSVINDER er uden kvaliteter. Dens løjerlige blanding af fysisk teater og klimavenlig kriseskildring rummer en vis portion lune, og dens muntre akrobatiske indfald bliver dens største kvalitet.

Vi møder en nørdet mand, der ikke uden grund er bange for at ende som hermafroditten George, den sidste sære snegl af sin art. Vi kommer sammen med den nørdede mand på en livsrejse bl.a. til USA, hvor der square-danses og fyres raketter af – uden at vi helt ved hvorfor.

Pigen Eva har tilsyneladende fået nok af den mærkelige mand, hun dansede med hin nytårsaften, og han har da også svært ved at skrive den sms, der måske kunne gøre en ende på den pause i forholdet, som hun ønskede.

Vi må ikke glemme det irske cykelbud, der virkelig forsøger at aklimatisere sig i Danmark, og ender med at komme i nærkontakt med den mærkværdige mand.

Forestillingens flagrende form er ikke uden charme, men trods mange spøjse tiltag i Katrina Bugajs iscenesættelse, savner man større fokus i en klarere fortælling.

Teatergruppen Out of Balanz står bag projektet og hovedrollen varetages af Troels Hagen Findsen, der først og fremmest ligner det, han spiller.

Cirkusartisten Sunniva Byvard agerer Eva og har tydeligvis sin force indenfor balancekunst, mens Sean Smyth klovner sympatisk og med ynde. Musikken leveres af Jens Berents Christiansen, der næppe uden grund også er kendt som "Rumpistol"!

Lars Mikkelsen låner vanlig tyngde til sin speak, men ellers savner man vægt bag replikkerne hos de øvrige.

FØR VI FORSVINDER er for folk, der har mod på en uprætentiøs teateraften, der i det mindste ikke ligner så meget andet.

(Michael Søby)