SVÆRDET I STENEN

★★★★☆☆

Louise Schouw Teater turnerer i disse måneder over hele landet med historien om SVÆRDET I STENEN, som mange sikkert husker fra Walt Disney-tegnefilmen fra 1963. Men denne formiddag spillede forestillingen på Taastrup Teater, Louise Schouw Teaters nye hjem, hvor de har administration, prøvesal og scene under samme tag.

Niels Sechers scenografi er grøn som drageblod (!), og børnene kan også glæde sig til en flot teaterdrage i denne opsætning. Sigurd Barretts let fordøjelige melodier glider ubesværet ind i forestillingens helhed.

Normalt er det primært vor unge helt Arthur, der står i centrum, men i Gunvor Reynbergs bramfrie udgave bliver det i mindst ligeså høj grad den bøvsende prinsesse Guinevere, der kommer til at fremstå som frontfigur. Marianne Bøgelund spiller hende heldigvis med en jærv charme, der får os til at holde af karakteren trods de vulgære tiltag.

Asbjørn Agger er hende en kær partner som Arthur og deres fælleskab virker overbevisende.

Lisbeth Kjærulff, der igennem længere tid har spillet priorinden i "The Sound of Music", nyder tydeligvis at kunne slå sig løs i den anden ende af den dramatiske skala som den modbydelige troldkvinde Morgan le Fay. Også i denne sammenhæng fremstår Lisbeth Kjærulff som indehaver af den mest imponerende stemme.

Morten Bo Koch, der også gjorde god fyldest i Randers Egnsteaters udgave af "Elefantmanden", er træfsikker i diverse biroller.

Kostumerne er af temmelig svingende kvalitet denne gang, men mon ikke Louise Schouws turné-version af SVÆRDET I STENEN alligevel kommer til at gøre lykke på sin tur rundt i landet? Børnene i Taastrup synes i al fald optaget af forestillingen, og det er jo et godt tegn.

(Michael Søby)