THE KING OF STATEN ISLAND

★★★★☆☆

Komikeren Pete Davidson (kendt fra den populære TV-serie "Saturday Night Live") mistede sin far i forbindelse med Twin Towers-angrebet i New York, da denne var en af de brandmænd, der omkom i forsøget på at redde andre.

Nu er han ikke blot medforfatter men også hovedrolleindehaver i en film dedikeret til den afdøde far. Historien har da også en del paralleller til virkeligheden: 24-årige Scott, der stadig bor hos sin mor efter at faderen omkom i en redningsaktion i forbindelse med en hotelbrand.

Pete Davidson spiller troværdigt, men det er den tidligere Oscar-vinder Marisa Tomei (Min fætter Vinnie), der atter engang viser os, hvor god hun er til at agere jævne kvinder i mandsdomineret verden. Som hans ophængte og nyforelskede viv gør hun klart redde for splittelsen mellem fortid og nutid.

Instruktøren Judd Apatow, der også har bidraget til manuskriptet, er mest kendt for platte komedier som "The 40 Year Old Virgin", "Knocked Up" og "This Is 40", men THE KING OF STATEN ISLAND er mere end det. Såvel miljøbeskrivelsen som karaktererne fremstår ægte, og selvom filmen med en spillelængde på over timer og et kvarter virker alt for lang, fortryder man ikke , at man har brugt tid på den.