GREENLAND

★★☆☆☆☆

"Earthquakes brings out the worst in people" hed det vist i en af 70ernes mange katastrofefilm, og replikniveauet i den genre er åbenbart ikke højnet at dømme efter Ric Roman Waughs GREENLAND.

Gerard Butler nøjes ikke med at spille hovedrollen, men er også medproducent, så publikum må siges at være advaret på forhånd. Det sidste man har lyst til at se i en corona-tid er da også en katastrofefilm, så timingen virker bestemt heller ikke heldig. Spørgsmålet er om en film så ringe som GREENLAND overhovedet burde have dansk biografpremiere?

Historien går i al sin enkelhed ud på, at vor jord bliver ramt af fragmenter fra en komet, og derfor må vor helt og hans lille familie selvfølgelig flygte til Grønland! Her er det tilladt at fnise lidt, for filmen forekommer allerede på konceptplan så åndsvag, at man føler sig overbevist om, at det er dette filmprojekt, der gav en idiot ved navn Trump ideen om at købe Grønland.

Også den danske spillefilm VORES MAND I AMERIKA gør Grønland til global redningsplanke, men den læner sig i det mindste op af virkelige historiske begivenheder. GREENLAND fremstår derimod som det rene vås. Den forekommer mere hysterisk end spændende, og effekterne virker fade som våde riskiks.

David Buckley underlægningsmusik fungerer dog upåklageligt, og veteranen Scott Glenn ("The Right Stuff") er et lyspunkt som Butlers svigerfar.

Men man bør naturligvis undgå at bruge penge på denne film, da stort set alle andre film i de danske biografer fremstår mere seværdige.