LUNA OG DEN MAGISKE KRYSTAL

★★★☆☆☆

Regina Welker og Nina Wels har sammen instrueret en kær lille animationsfilm, som især mindre børn vil have glæde af. I handlingens centrum finder vi Luna, et dynamisk lille pindsvin på jagt efter den magiske krystal, der er vand til skovens dyr. Bjørnekongen har stjålet krystallen, men Luna og hendes gode ven, egernet Tjum, giver ikke op, selvom udfordringen er stor.

Man aner en del ædle motiver bag filmen, der i al fald lærer de små værdien af vand. LUNA OG DEN MAGISKE KRYSTAL ("Latte & the Magic Waterstone") byder også på nydelig animation, og så tilgiver man gerne, at historien i sig selv fremstår som en bagatel, der måske egnede sig bedre til en novellefilm.

Ella Testa Kusk, der debuterede som "Julemandens datter", demonstrerer en god energi i titelrollen og den tidligere Antboy Oscar Dietz har også sine øjeblikke som Tjum. Også Allan Hyde, Sebastian Jessen og Nis Bank-Mikkelsen bidrager positivt til lydsporet til denne europæiske co-produktion.

LUNA OG DEN MAGISKE KRYSTAL flytter ingen bjerge rent fortællemæssigt, men ganske fornøjelig kan man sagtens være bekendt at kalde den.