PROXIMA

★★★★☆☆

Den ellers noget overvurderede Eva Green, der brød igennem med Bernardo Bertoluccis sensuelle "The Dreamers", yder sin hidtil bedste indsats i Alice Winocours franskproducerede PROXIMA.

Her gør hun nydeligt rede for dilemmaet – og omkostningerne – ved både at ville være en nærværende mor til en 8-årig datter og en astronaut på en etårig mission på en international rumstation.

Astronauten møder snart den noget fordomsfulde kollega (vittigt spillet af den tidløse Matt Dillon), der dog viser sig ikke at være helt så slem som først antaget.

Alice Winocour, der var medforfatter til den Oscar-nominerede "Mustang", leverer en stringent iscenesættelse, der viser en positiv udvikling siden Bodyguard-dramaet "Disorder".

Nævnes bør også Zélie Boulant, som den tapre lille datter samt Sandra Hüller (sølvbjørn-vinder for "Requiem", men bedst kendt for "Min far Toni Erdmann") i rollen som emsig medarbejder på rumstationen.

Fans af Science Fiction skal dog ikke vente effektprægede optagelser fra det ydre rum. PROXIMA er primært historien om en kvindes kamp for nyt territorie.