DET’ LIVE:

ROTTEFÆLDEN ALL-STARS

★★★★☆☆

Kan det lade sig gøre at skabe en både festlig og tryg revyaften så kort tid efter at Corona hærgede hele landet? Ja, det kan det faktisk godt.

I Svendborgs store værftshal på Frederiksø – lige ved siden af Kammerateriet – byder man således på DET ‘LIVE: ROTTEFÆLDEN ALL-STARS. Her sidder tilskuerne med passende mellemrum mellem sæderne og hvor både afspritning og fornuftig køkultur synes at være en selvfølge.

På scenen agerer musikalske Mikkel Schrøder talk-show vært, for vi skal naturligvis også høre lidt anekdoter fra aftenen solister. Denne fredag tæller gæstelisten bl.a. Silas Holst, der for næsten 6 år siden vandt Revyernes Revys talentpris for sin indsats i Rottefælden. Siden har Silas Holst vist sit værd i en lang række musicals og denne aften viste han i et par Grand Prix-klassikere, at han efterhånden er lige så god til at synge som til at danse.

Holst fik selskab af to af Danmarks bedste sangerinder, Anne Herdorf og Sara Gadborg. Grand Prix-vinderen Anne Herdorf forkælede os bl.a. med en smuk jazzballade og Liva-klassikeren "Man binder os på mund og hånd" og Sara Gadborg, der skulle have debuteret i Rollefælden i år, bidrog med "On My Own" fra "Les Misérables". Sara Gadborg er tydeligvis ikke uvant med musical-genren og blev sidst år kåret som sæsonens musical-performer af cphculture.dk for hendes indsats i "Ghost".

Rottefældens kunstneriske leder Jan Schou leverede ikke blot en morsom monolog af Leif Maibom, men sørgede også for, at det føg med vittige bemærkninger på talkshow-sofaen.

Christine Astrid gav os et velkomment gensyn med hendes præcise parodi på Caroline Wozniacki med udgangspunkt i en herlig besk tekst – igen af Leif Maibom. Hendes mand Mikkel Schrøder viste også selv evner for parodiens svære kunst i alverdens bizarre udgaver af den danske folkevise om "Jens Vejmand".

Sidst men ikke mindst fik vi et kærkomment gensyn med Flemming Krøll, der næppe nogensinde har været sjovere som "Ahmed", og som stadig kan synge "That’s Life" bedre end de fleste.

At en del af overskuddet fra disse festlige fredagsarrangementer tilmed går til "Rottefælderevyens venner" bør kun øge publikumstilstrømningen. Og vær ikke nervøs! Der vil være god plads til alle i den store hal.

(Michael Søby)