BRANDMAND SAM

– KLAR TIL ACTION!

★★★☆☆☆

Det er efterhånden tre år siden, at BRANDMAND SAM – BESØG FRA RUMMET blev en beskeden succes hos det yngre publikum i de danske biografer. Nu er han tilbage og hans bedrifter er efterhånden kendt uden for idylen i Pontypandy.

Filmproducenten Don Forhammer får pludselig den ide at gøre ham til filmstjerne, men det betyder at stjernen Flex Dexter må nøjes med en birolle. Det passer ikke Flex Dexter, og han går ikke af vejen for at bruge specielle effekter i sit forsøg på at overtage Brandmand Sams hovedrolle.

Instruktøren Gary Andrews har denne gang fået assistance af Clint Butler, men den godmodige tone i filmen er den samme. De allermindste vil nok finde ildebrandene rigligt spændende, men ellers appellerer filmen mest til de yngste årgange af børnepublikummet. Filmen i filmen gør det muligvis mere indviklet end godt er, men figurerne står klart og farverne venlige.

Lars Mikkelsen er stadig et lidet opfindsomt valg, men gør det for så vidt udmærket, og ellers glæder man sig mest over Nis Bank-Mikkelsen, hvis gyldne røst vi har savnet i teatersammenhænge.

BRANDMAND SAM – KLAR TIL ACTION! er et fornuftigt alternativ til den anderledes fremragende "Blokhavn", der dog bestemt ikke egner sig til mindre børn.