MATADOR

– nyredigeret

★★★★★★

VIND EN DVD-BOKS MED DEN NYRESTAUREREDE MATADOR-SERIE!

MATADOR-QUIZ:

Hvilke 5 Matador-skuespillere drejer det sig om?

1. Han udgjorde i flere af 30’ernes film en komisk duo sammen med Ib Schønberg, men udviklede sig op igennem 50erne og 60erne til en respekteret karakterskuespiller. Opnåede sin største folkelige succes med en kost i hånden via Huset på Christianshavn.

Hans navn er:

2. Hun gik på elevskole med Bodil Kjer, men havde modsat den travle Fru Kjer kun een filmhovedrolle i 40erne. En lang række gode birolle fulgte i bl.a. Kampen mod uretten, For Frihed og Ret samt Familien Schmidt, inden hun igen fik en hovedrolle – som Asta Nielsen.
For hendes indsats i denne film og for hendes samlede karriere modtog hun en Golden Swan på Copenhagen International Filmfestival 2003.

Hendes navn er:

3. Erik Ballings Bodil-belønnede gennembrudsfilm indbragte denne skuespillers far en Bodil, og den unge skuespiller medvirkede også selv i en lillebitte rolle.
Også i Bodil-vinderen Bundfald får man et glimt af ham, men det er og bliver rollen i Matador, han vil blive husket for. Han var privat kendt for at være langt mere smilende, end han fremstår i Matador.

Hans navn er:

4. Hendes søster var af flere omgange teaterdirektør, og denne Matador-skuespiller var selv gift med en kollega, der i Matador agerer ærekær oberst. Hun kan spille letlevende kvinde i Erik Ballings Adam og Eva såvel som neurotisk dyrehandler-frue i Huset på Christianshavn. Oprindeligt var hun tiltænkt rollen som Frk. Jørgensen i Matador, men fik i sidste ende tildelt en mere glamourøs rolle.

Hendes navn er:

5. Hun spillede overfor Frits Helmuth og Ghita Nørby i "Tribadernes nat" af P.O. Enquist, og fik også en vis succes på TV som Liva Weel.
Har spillet en række pragtroller på teatret og vandt Teaterpokalen for en monolog af Marguerite Duras. Hendes filmroller i Skyggen af Emma samt Carmen og Babyface fortjener at blive fremhævet.

Hendes navn er:

De fem rigtige skuespiller-navne indsendes inden 3/12 2017 i en mail til micsob@mail.dk inkl. navn og adresse.

Vinderen af den ny-restaurerede MATADOR-serie i en flot DVD-box modtager svar søndag d. 10/12 2017.