TIVOLI ER ÅBEN

– Sommeren 2020

Så er portene til Tivoli endelig slået op og sommeren kan endelig begynde. Corona-faren har vi tilsyneladende lagt bag os, og på denne første dag følte man sig tryg i den smukke park.

Forlystelserne blev flittigt afspritet og selvom det skabte længere ventetid, så er det meningen, at en ny app med tiden skal kunne afhjælpe dette, således at man kan booke sine ture på forhånd. Denne dag – og forhåbentlig også i fremtiden – synes en kombination af være ideel, da tekniske problemer, alder, udenlandske turister og forskellige former for telefoni gør en entydig satsning på app-booking aldeles håbløs.

Det enestående Pantomimeteater byder bl.a. på gensyn med "Askepot", en klassisk eventyrballet med dekorationer og kostumer af Dronning Margrethe. Senere i år skal Rasmus Botoft og co. forsøge at forny Tivoli Varieteen, der har fornemme traditioner i den gamle forlystelsespark. Musicalen "The Bodyguard" med det nye talent Andrea Lykke Oehlenschlæger starter med en provinsturné, inden den lander i Tivoli i januar 2021.

En række filmmusicals finder også vej til plænen bl.a. "La La Land" og "Bohemian Rhapsody".
"Rumrejsen" er titlen på en helt ny Rasmus Klump-forestilling og hans fødselsdag vil blive markeret med en parade. Den ældre generation kan derimod glæde sig til et gensyn med Niels Hausgaard fra og med d. 1/9 2020.

Det er stadig muligt at nyde kulinariske lækkerier bl.a. i Grøften eller på Gemyse. En ny madvogn (food truck) sørger for, at man ikke behøver at sidde indenfor sammen med andre for at nyde god mad. Garden Deli skulle også gøre det nemmere for den lille familie at få noget godt til ganen.

Fru Nimb byder i år på madpakker lige til at tage med, hvis man da ikke vil nyde dem på plænen, og Crème by Nimb er navnet på en eksklusiv ny café på Vesterbrogade – ikke langt fra hovedindgangen. Her kan man – enten før eller efter et Tivoli-besøg, passende nyde en kop velbrygget kaffe, delikate cookies eller som noget helt nyt, en hasselnødstærte. I mange år har valnøden domineret på kagefronten, men hasselnødden har en langt mildere smag, der i langt højere grad klæder bagværk.

Er man mere til is, bør man ikke snyde sig selv for at prøve rom/rosin-is med ægte rom i Tivolis ældste iscafé. Foretrækker man cocktails, kan Nimb Roof anbefales – også på grund af udsigten.

Så der er vitterligt meget at se frem til i den kommende sæson – ingen sommer uden Tivoli.